414699.jpg

Katajalehdossa tapahtui surullinen tapahtuma lasten lähdettyä yliopistolle. Brian oli elänyt jo 84 vuotta, ja päätti nähneensä kaiken nähtävän arvoisen.

414746.jpg

Hulaneidot tulivat hyvästelemään Briania ja mies lähti tapaamaan kauan sitten edesmennyttä vaimoaan.

414690.jpg

Brian jätti jälkeen platinahaudan, joka pääsi Serenan haudan viereen. Nyt aviopari oli taas yhdessä.

415777.jpg

Charlotte ei paljoa välittänyt isänsä kuolemasta. Hänestä oli mukavampaa harjoitella biljardilyöntejä kuin surea.

414586.jpg

Dana, Dawn, Dan ja Della kotiutuivat nopeasti kampukselle. He saivat uuden kodin, eivätkä muuttaneet enää muiden Saveloiden suosimaan taloon. Dana ja Dawn päättivät valmistaa toisiaan opiskeluun nahistelemalla ja Dan vahti, etteivät tytöt satuttaisi toisiaan. Lapsukaiset eivät tienneet isoisän kuolemasta, ennen kuin saivat muhkean perinnön.

414584.jpg

Sisarusparvi päätti lähteä heti Siniperään ostamaan tyylikkäämpiä vaatteita perintörahojen turvin. Ananasuissa he tapasivat Raafaelin, joka oli ylpeä lapsistaan, kun he pystyivät pitää huolta itsestään.

414542.jpg

Nuoret päättivät keskustella kunnolla isänsä kanssa - Savelat tuppasivat keskittymään kunnolla opiskeluihin ja suhteet perheeseen olisivat kaukaiset. "Minä ajattelin alkaa lukemaan biologiaa, että voisin tulla lääkäriksi", Dawn sanoi.

414508.jpg

Ananasuissa Dana tapasi myös isoisoisänsä Aleksein sisaren Aleksian, jonka joku saattaa tunnistaa Radolan alusvaatemallikisastakin. Aleksia ei valitettavasti menestynyt mallina.

414564.jpg

Kotiin päästyään opiskelijat vaihtoivat uudet vaatteet päällensä ja poseerasivat hetkisen. Takana ovat Dan ja Dawn, edessä Della, joka on pysytellyt poissa kameran edestä, ja Dana.

414612.jpg

Poseeraushetkisen jälkeen alkoi rankka opiskelu, jota jatkuisi neljän vuoden ajan. Dana alkoi pakertamaan lopputyötä. Hänen pääaineensa oli valtio-oppi, jonka myös Dawn valitsi aineekseen.

414565.jpg

Myöskin Dawn alkoi tehdä lopputyötään. Valitettavasti hän ei voinut käyttää Danan työtä hyväkseen, sillä heillä oli samat lehtorit.

414618.jpg

Dan ja Della aloittivat opiskelunsa jumppamalla. He uskoivat, että hyvillä vatsa- ja selkälihaksilla pystyi mihin vain.

414588.jpg

Lopputyön tehtyään Dana aloitti kukkiensitomiskurssin, sillä hän oli kuullut, että jos olisi tarpeeksi hyvä kukkiensidonnassa, hän saisi tehdä upeita leijonankitakimppuja, joista sai tunnetusti voimaa. Lisäksi kukkien kanssa touhuilu oli hänestä tosi kivaa.

414551.jpg

Dawn ja Della sen sijaan pitivät hauskaa toisella tavalla. Pelikonsoli oli viihdyttänyt heitä jo lapsena ja viihdytti yhä. Dellan pääaine oli fysiikka ja Danin psykologia.

414614.jpg

Dan oli keskittynyt opintojensa sijaan tähän neitoseen. Neidon nimi oli Gunnel, ja Dan tunsi tyttöön syvää vetoa. (Dan saa tyytyä Gunneliin, koska hänestä ei tule perijää.)

414510.jpg

Danin ja Gunnelin suhde kehittyi nopeasti, ja Dan sai tytöltä ensisuudelman. (Minne ne kaikki flirttailukuvat ovat kadonneet?)

414570.jpg

Danakin oli bongannut itselleen miehen jo teini-iässä: Kasimir oli DJnä työskennelleen miehen nimi. Kasimirilla oli kuitenkin aika omituinen nenä ja karmea leuka, mutta eipä tuon komeampia miehiä enää tunnu löytävän.

414572.jpg

Kasimir ja Dana olivat olleet ystäviä jo pitkän aikaa, mutta vasta nyt Dana uskalsi viedä suhdetta pidemmälle. Parin ensisuudelma oli herkkä.

414549.jpg

Dawn ei jaksanut murehtia miehistä vielä. Hän tahtoi suorittaa koulunsa kunnialla läpi ennen moisia haihatuksia.

414556.jpg

Dawn ylläpiti opintopiiriä, johon kuului kampuksen cheerleadereita ja muita "kuuluisuuksia".

414567.jpg

"Menipä ensimmäinen lukukausi nopeasti!" Dana ihmetteli syödessään siskojensa kanssa. "Onneksi päästiin lopputenteistä läpi", Della huokaisi ja Dawn nyökytteli. "Ja päästiin huippuoppilaitten listalle", hän jatkoi. Dan oli saanut vain kolmosen siinä missä siskot saivat viitosia.

414625.jpg

Mutta Dan oli reilusti tyttöjä edellä parisuhteessaan, eihän Dellalla ja Dawnilla vielä edes ollut kumppania. Dan jo muhinoi Gunnelinsa kanssa.

414627.jpg

Dana päätti pistää tuulemaan ja kutsui Kasimirin treffeille. He aloittivat paritansseilla.

414512.jpg

Parin siirryttyä sisätiloihin Dana hyppäsi Kasimirin kaulaan. "Ohhoh, oletpas painava.." Kasimir henkäisi Danaa kannatellessaan. "Mitä?" Dana kysyi. "Niin että etpäs paina paljon mitään", Kasimir korjasi heti erheensä.

414553.jpg

Treffit sujuivat loistavasti. Niiden sisältöön kuului lämpimät hetket lemmenlilluttimessa.

414516.jpg

Elämänsä ensimmäisen pelehdystuokion jälkeen Dana päätti hetken mielijohteesta kosia Kasimiria. Kosinnan kunniaksi neito lurautti pienen lemmenlaulun kullalleen. Kasimir kuunteli mukamas lumoutuneena ja lähti sitten kotiin valitellen äkillistä korvakipua.

414589.jpg

Seuraavana aamuna aamiaisella Dan huomasi kihlasormuksen siskonsa kädessä. "Mokomakin pikkusisko! Ennen minua kihloihin", Dan viskasi Danan päälle ruokaa mukamas suuttuneena. Oikeasti ruoan heittely oli hänen tapansa onnitella.

414616.jpg

Samana päivänä Dan kutsui Gunnelin käymään. Hän tahtoi osoittaa rakkautta syöttämällä neidolle juustopastaa.

414519.jpg

Omituista kyllä Gunnel piti eleestä ja suostui aterian jälkeen Danin kosintaan.

414621.jpg

Dawnia oli alkanut pelottaa, löytäisikö hän itselleen miestä. Hän yritti kovasti keskittyä esseen tekoon, mutta miesasiat pyörivät hänen päässään.

414555.jpg

Kasimir vietti usein aikaansa Saveloiden opiskelija-asunnossa, niinkuin poikaystävät usein tekevätkin. Mutta Dana ei ollut hänestä se kiinnostavin kohde talossa. "Hei, väistäisitkö, mun pitää päästä kylpemään", Della kehotti miestä. "Sulla on nätit silmät", Kasimir vastasi ennen huoneesta lähtöään.

414560.jpg

Myös Della tajusi tuntevansa vetoa Kasimiriin. Hänestä tuntui pahalta antaa Kasimirin pettää Danaa hänen kanssaan, mutta ei voinut ihastukselleen mitään.

414606.jpg

Kasimir oli vain valloittava. Hän sai niin Dellan kuin Danankin veteläksi käytöksellään.

414574.jpg

"Dana, anna anteeksi, mutta minulla on jotain juttua kihlattusi kanssa", Dellan oli pakko kertoa totuus siskolleen. "Mitä?" Dana vastasi heikolla äänellä. "Älä tapa minua, se on Kasimirin vika, että hän on niin ihana", Della selitti. "Ei, ei se mitään.. Hän onkin ollut jotenkin poissaoleva viime päivinä", Dana vastasi, eikä ollut yhtään vihainen siskolleen. Kasimirille hän sen sijaan oli todella, todella vihainen.

414632.jpg

Itse asiassa Danakin oli löytänyt uuden ihastuksen. Punapäisen miehen nimi oli Krister, ja hänessä oli paljon samaa näköä kuin Kasimirissa.

414557.jpg

Dana ja Krister olivat tapailleet jo jonkin aikaa - tosin vain ystävinä. Mutta nyt kun Kasimirin petollinen luonne paljastui, alkoi Dana tositoimiin.

414577.jpg

Kasimirkin aikoi siirtyä tositoimiin Dellan kanssa. Hän ei tiennyt tyttöjen käymästä keskustelusta mitään, ja eläytyi täysin rinnoin Dellaan ajatellen silti menevänsä naimisiin Danan kanssa sitten joskus tulevaisuudessa.

414591.jpg

Seuraavina päivinä Dana kehitti suhdettaan Kristeriin niin, että Kasimir näki hänen olevan toisten miesten kanssa. Kasimir oli kuitenkin niin tyhmä, ettei kuullut mitään epäilyttävää Danan ja Kristerin puheissa. "Minusta on ihanaa suudella auringonpaisteella, eikö sinustakin?" Dana jutteli. "Joo, yösuutelut alkavat jo kyllästyttää", Krister vastasi ja Kasimir vain hymyili taustalla. Dana ei uskaltanut kuitenkaan pettää kihlattuaan suoraan hänen silmiensä edessä mitenkään pahemmin.

414527.jpg

Niinpä Dana ja Della punoivat suunnitelman. "Tehdään sitten näin, ja silleen että noin.." Dana supatti siskonsa korvaan.

414559.jpg

Siskokset päättivät laittaa suunnitelmansa täytäntöön heti samana iltana. Dana alkoi hyvästelemään Kristeriä Kasimirin edessä. Mies näki tietysti kihlattunsa suutelevan toista miestä ja tulos oli toivottu: Kasimir hurjastui.

414635.jpg

"Kurja nainen, kuinka kehtaat pettää minua?" Kasimir huusi ja läimäytti Danaa lujaa poskelle.

414598.jpg

"Kuinka sinä kehtaat lyödä minua kaikkien tekojesi jälkeen?" Dana kiljui, "Sinä viettelit siskonikin! Yritit varmaan tahallasi saada välimme huonoiksi. Tämä tietää eroa, petturi!" Kasimir kauhistui. "Ei, et voi. Minähän rakastan sinua!" Kasimir henkäisi.

414573.jpg

"Minä en usko sinua", Dana sanoi tylysti, "et ole osoittanut sitä kertaakaan aiemmin. Anna sormuksesi, säästän sen jollekin, joka oikeasti rakastaa minua!" 

414601.jpg 

"Anna nyt se sormus, mokoma pettävä, inhottava ja lurjusmainen mies!" Dana huusi syytöksiä Kasimirille. "Älä nyt, rakas, me selviämme tästä..." Kasimir yritti, mutta Dana pysyi kovana.

414597.jpg

"No nyt, ala mennä. Mene vaikka Dellan luo, minä en enää välitä. Meidän yhteiselomme on ohi", Dana huusi Kasimirille, joka oli järkytyksestä turta.

414579.jpg

Kasimirilla pääsi tunteet valloilleen ja mies purskahti itkuun. Ero ei ollut helppoa kenellekään. Della katseli miestä hymyillen: suunnitelma oli onnistunut.

414531.jpg

"Älä välitä, Kasimir.." hän lohdutti miestä. Kasimir otti lohdutukset ilomielin vastaan.

414581.jpg

Kasimirin lähdettyä Dana selvitti tilanteen Kristerille, joka ymmärsi kaiken. Hän oli entistäkin  rakastuneempi Danaan, varsinkin nyt kun he olivat kihloissakin. Sormus oli se, jonka Dana oli Kasimirilta "riistänyt".

414631.jpg

Dawn oli tavannut elämänsä rakkauden tilattuaan ruokaostokset. Ukko Grönroos oli hänen mieleensä: mies oli rauhallinen eikä hätiköinyt.

414561.jpg

Parin päivän hiljaisen tutustumisen jälkeen ja pienen flirtin päästä Dawnkin sai ensisuudelmansa.

414607.jpg

Sitten tapahtumat etenivät vauhdilla. Dawn ja Ukko pitivät hiukan hauskaa lemmenlilluttimessa..

414563.jpg

.. ja pian pari olikin jo kihloissa.

414562.jpg

"Kunpa sinun ei pitäisi mennä toimittamaan ruokatilauksia vielä", Dawn oli surullinen Ukon lähtiessä töihin. "No, kun valmistut yliopistosta ja muutat omaan kotiin, muutan sinun luoksesi ja otan lopputilin", Ukko vastasi ennen kuin lähti.

414536.jpg

Dellakin päätti kosia omaa miestään, Kasimiria. Kosinta oli sata kertaa romanttisempi kuin Danan kosinta oli ollut.

414636.jpg

"Pidätkö siitä?" Della kysyi varovasti. "Se on upeampi kuin siskosi antama!" Kasimir ihaili sormustaan. Luulisi, että mies olisi lähtenyt jo kauas Savelan talosta, mahdollisimman kauas hankalista neitosista.

414534.jpg

"Olen tosi pahoillani kaikesta tästä. Onnea sinulle ja Dellalle kuitenkin", Dana onnitteli miestä kihlauksen kunniaksi, mutta Kasimir ei hyväksynyt onnitteluja.

414558.jpg

Dellan kanssa mies sen sijaan viihtyi todella hyvin. Della oli päättänyt pitää miehestä kiinni, vaikka hän pettäisikin vielä: Kasimir oli hänen unelmamiehensä.

414629.jpg

Kasimirista ei tiennyt, rakastiko hän oikeasti Dellaa, mutta hyvin heillä ainakin näytti menevän.

414639.jpg

Kovin pian oli yliopistoaika ohi näiltä simeiltä. Dan tilasi kiinalaista viimeisen opiskelupäivän kunniaksi.

414538.jpg

Illalla oli valmistujaisjuhlien aika. Dana oli ainut, joka viihtyi valmistujaiskaavussa.

414609.jpg

Bileet olivat aika sekavat ja talo oli hieman tyhjä Danan, Dellan, Dawnin ja Danin pakattua tavaroitaan jo lähtöä ajatellen.

Pian juhlat olivat ohi, ja Savelan viides sukupolvi lähti ylpeästi kohti Ruskalehtoa. Vaan kuka pääsisi Katajalehtoon?

414504.jpg

Dan se ei ainakaan ollut. Hän muutti omaan kämppään Katajalehdon naapuriin ja meni naimisiin Gunnelinsa kanssa.

414653.jpg

Se ei myöskään ollut Della, joka oli saanut Lemmenlilluttimen mukaansa kampukselta. Dellakin meni naimisiin heti omaan kämppään muutettuaan.

414651.jpg

Ja koska perijäksi ei valittu Dawniakaan, kaikki varmaan voivat päätellä kuka sisaruksista perijätär oli. Dawnkin meni naimisiin Ukkonsa kanssa.

414647.jpg

Awww. He ovat söpö pari.

414692.jpg

Perijättäreksi valittiin siis Dana, koska naisella oli eniten taitopisteitä, ja kultainen kilpi kukkien sidonnasta sekä kaikkein komein mies.

414752.jpg

Dana kävi vaatekaapilla ja muutti kampauksensa. Charlotte tuli onnittelemaan tytärtään perijäkamppailun voitosta.

414749.jpg

Charlotte kipitti äkkiä uuteen lisärakennukseen Katajalehdon pihalla. Hän selitti Danalle tilanteen: he olivat perustaneet kukkakaupan, josta Danakin saisi huolehtia.

414696.jpg

Kukkakauppa olisi perheyritys, jota jokainen sukupolvi saisi kerrallaan hoitaa. Dana oli innostunut ajatuksesta.

414759.jpg

"Oletko jo miettinyt, mitä ostat?" Dana aloitti myymään kukkia innokkaasti Kimille, joka oli myöskin Savelan sukuun kuuluva sim.

414756.jpg

Raafael ja Charlotte eivät oikein luottaneet kassakoneisiin, ja antoivat Danan huolehtia myynnistä, hyllyjen täytöstä ja suunnilleen kaikesta yksin.

414762.jpg

Dankin tuli ostoksille uuteen kukkakauppaan. Margaret Rakenberg seurasi tarkasti Danan toimia kassakoneen kanssa. :D

414694.jpg

Seuraavana päivänä oli vuorossa häät. Dana kaivoi kaapista suvun perustajattaren Gabriellen vanhan hääpuvun. Kristerilläkin oli vanhanaikainen puku.

414757.jpg

Häihin oli kutsuttu tietysti kaikki Danan sisarukset, mutta myös Kasimir. Onneksi mies ei järjestänyt mitään kohtausta.

414697.jpg

Ja sitten bailattiin. :D

414754.jpg

Hääpäivän lopuksi Dana ja tyyliään muuttanut Krister päättivät laittaa kuudennen sukupolven alulle.

Ja näin päättyy kahdeskymmenes, draamantäyteinen osa Saveloiden tarinaa. :) Kommentteja, kiitos.